publicat în: Arhivă

Papa si-a exprimat pentru prima data profunda ingrijorare vizavi de tensiunile din Africa si Asia

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat in aceasta duminica, 6 martie 2011, "profunda sa ingrijorare vizavi de tensiunile" din diverse tari din Africa si Asia, citand Pakistanul si Libia, dupa rugaciunea Angelus din Piata Sf. Petru.

"Continui sa fiu foarte ingrijorat de tensiunile care au loc in aceste zile in diverse tari din Africa si Asia", a spus Papa Benedict al XVI-lea, abordandu-i pe credinciosi intr-un soare stralucitor.


"il rog pe Domnul Iisus ca jertfa miscatoare a ministrului pakistanez Shahbaz Bhatti sa trezeasca constiintele, curajul si angajamentul in respectarea libertatilor religioase, in randul tuturor oamenilor, si sa promoveze astfel o demnitate egala pentru toti" a adaugat el.

Shahbaz Bhatti, un activist catolic pentru abolirea pedepsei cu moartea in cazurile de blasfemie, si un aparator fervent al minoritatii crestine, afectata de violente frecvente, a fost ucis in ziua de 2 martie 2011 la Islamabad de catre persoane inarmate necunoscute, care i-au atacat masina personala cu o rafala de gloante.

Ministrul pakistanez al minoritatilor religioase a fost singurul crestin din guvern si a fost amenintat cu moartea de catre extremistii islamici.

"Gandurile mele se indreapta apoi spre Libia, unde luptele recente au cauzat mai multe decese si o criza umanitara in crestere", a continuat Papa Benedict al XVI-lea.

"Pe toate victimele si pe cei care se gasesc in situatii de stres, ii asigur de rugaciunea si apropierea mea, si solicit asistenta si ajutor pentru populatia afectata", a adaugat el.

Este prima reactie directa a sefului Bisericii Catolice, cu privire la evenimentele din Libia.