2 morti, o biserica arsa, in timpul unor violente intre musulmani si crestini in Egipt

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo
2 morti, o biserica arsa, in timpul unor violente intre musulmani si crestini in Egipt

Doi barbati au fost ucisi vineri, 4 martie 2011, in timpul unor ciocniri intre musulmanii si crestinii dintr-un sat, Soul, de langa Cairo, iar o biserica a fost arsa sambata, a declarat agentia oficiala de stiri MENA, citand un oficial din securitate.

"S-au inregistrat moartea a doua persoane si incendierea bisericii Al-Chahidaine, in timpul ciocnirilor dintre doua familii", a spus oficialul.


Violenta a fost declansata de o relatie amoroasa intre un crestin si o musulmanca, in Guvernoratul de Helwan, la sud de Cairo, care a atras furia familiilor acestora.

O cearta a izbucnit intre cele doua familii din satul Soul, care a culminat vineri, cu uciderea tatalui crestin si, de asemenea, a celui musulman, conform unui alt oficial al securitatii, citat de AFP.

Dupa funeraliile tatalui egiptean, sambata, un grup de musulmani s-a deplasat la biserica din sat si i-a dat foc.

Armata a reusit sa stinga focul si a restabilit calmul, a mai declarat oficialul.

Relatiile amoroase dintre musulmani si crestini sunt tabu in Egipt. Casatoria intre un crestin si un musulman este ilegala, cu exceptia cazului in care crestinul se converteste la Islam.

Coptii, crestini sau egipteni, reprezinta intre 6 si 10% din populatie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.