Osama Bin Laden a fost ucis de trupele de comando americane in Pakistan (VIDEO)

Obama si ben LadenPresedintele Barack Obama a anuntat in seara zilei de duminica, 1 mai 2011 (ora SUA), ca Statele Unite l-au ucis pe liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, in timpul unui raid al unui comando pe teritoriul pakistanez. El a laudat ajutorul autoritatilor din Islamabad.

Patru apropiati ai liderului terorist au fost, de asemenea, ucisi, de catre aceeasi trupa de comando a SUA, in timpul unui raid indreptat contra resedintei acestora, la 50 Km. Nord de Islamabad.

Astfel, la aproximativ 10 ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, ce au avut loc in Statele Unite, sute de oameni s-au adunat in afara portilor Casei Albe, in centrul orasului Washington, pentru a-si exprima bucuria.

“In seara aceasta, sunt in masura sa-i anunt pe americanie si intreaga lume ca Statele Unite au condus o operatiune in care a fost ucis Osama bin Laden, liderul Al Qaeda, un terorist responsabil cu uciderea a mii de nevinovati”, a rostit Obama, in timpul unei alocutiuni la Casa Alba.

Patru alte persoane, un fiu al sefului Osama bin Laden, doi barbati, considerati a fi mesageri si o femeie, in spatele careia s-a ascuns unul dintre acestia, au fost ucisi in aceeasi operatiune de comando americana efectuata impotriva resedintei sefului Al-Qaeda, la aproximativ 50 de kilometri nord de Islamabad, dupa cum au declarat oficiali americani.

La aproape 10 ani de la atacurile din 11 septembrie, “se face dreptate”, a declarat Bush, in timp ce ii prevenea pe compatriotii sai ca teroristii vor continua sa incerce sa atace Statele Unite, in ciuda mortii liderului lor (cu referire la Osama bin Laden). Casa Alba a cerut cetatenilor sai sa prezinte prudenta atunci cand calatoresc in strainatate, Washingtonul temandu-se in prezent de “violente anti-americane”, in urma acestui anunt.

In ultimele ore, comunitatea internationala a salutat reusita americanilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.