publicat în: Arhivă

Discriminare de Stat. Crestinii Daliti sunt fortati sa-si paraseasca Biserica

Discriminare de Stat. Crestinii Daliti sunt fortati sa-si paraseasca Biserica

Un episcop catolic din sudul Indiei a afirmat ca Crestinii Daliti au fost obligati sa renunte la credinta lor, din cauza discriminarii continue indreptate impotriva acestora, in temeiul legilor indiene, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii primite de la un corespondent-abonat aflat in Bangalore, India.

Abordand tema zecilor de ani de discriminare indreptata impotriva Crestinilor Daliti, episcopul Antoni Poula de Kurnool, din sudul statului Andhra Pradesh, a declarat ca “Guvernul indeplineste calitatea de agent misionar al hinduismului”.

Declaratia a fost facuta in cadrul unui seminar, tinut la Hyderabad, in data de 1 iulie 2011, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

in perioada de sfarsit a anilor 1880, cuvantul “Dalit” era folosit pentru proscrisi si pentru cei “de neatins” – acestia fiind asupriti de societatea hindusa.

Termenul de “Crestin Dalit” este utilizat pentru a descrie de fapt o casta de jos, care s-a convertit la crestinism, de la islam sau hinduism. Exista insa si daliti hindusi si islamisti. De exemplu, Hindusii Daliti sunt numiti si “Harijani”, in timp ce dalitii islamisti se impart in “Muhajiri” sau “Arzali”, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.