Morminte Armene, Inscriptii si memoriale din India – Dacca – 1722-1977

Morminte Armene Inscriptii si memoriale din India - Dacca - 1722-1977 Cecetatoarea Liz Chater lanseaza cartea: “Morminte Armene, Inscriptii si memoriale din India – Dacca – 1722-1977”.

Aceasta contine peste 160 de fotografii color, ale tuturor mormintelor Bisericii Armene din Dhaka (Dacca, anterior in Bengal, acum in Bangladesh).

In plus, autoarea a inclus peste 25 de diagrame individuale cu arborele genealogic direct al armenilor ingropati in Dhaka, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Aceste diagrame au fost elaborate pe baza cercetarii acesteia – cercetare care a vizat existenta comunitatii armene in acest tinut, intre secolele 18 si 20.

Liz Chater mai detine, de asemenea, inscriptiile de pe morminte si datele originale ale celor adormiti, din registrele Bisericii Armene.

Toate intrarile si transcrierile din registru, scrise in armeana, au fost traduse in limba engleza, majoritatea traducerilor fiind realizate de Prea Sfintitul parinte Krikor Maksoudian.

Acesta le-a oferit astfel o mana de ajutor cercetatorilor care se ocupa cu istoria “familiei” armene din intreaga lume, ce poate avea conexiuni genealogice in Sud-Estul Asiei, mai informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.