Biserica recunoaste “nevoia de lideri laici”. “Dezvoltatorii IT ai Ortodoxiei”

Dezvoltatorii IT ai ortodoxiei  - BengaloreDr. Abraham Mar Serafim, Mitropolitul Ortodox al Bangalore, a facut un apel clar la adresa liderilor Bisericii sa-si dedice timpul si eforturile lor in lucrarea Bisericii, intr-un mod mai eficient.

Mitropolitul s-a adresat acestora, in cadrul unei intalniri lunare cu “dezvoltatorii IT ai Ortodoxiei, din Bengaluru” in Catedrala Gregorios, duminica seara, 26 iunie 2011, informeaza serviciul dezvoltat de stiri LONews, conform datelor oferite de membrii abonati aflati in zona.

“A devenit imposibil, omeneste vorbind, pentru un vicar sau pentru un episcop sa ajunga la toti oamenii din Biserica. Prin urmare, aici avem nevoie de “lideri laici” – de persoane care isi pot dedica timpul lor, isi pot dedica o ora pe saptamana. Scopul principal este acela de a ajunge la cat mai multe persoane, iar pentru binele comunitatii noastre, trebuie sa recunoastem acest lucru”, a spus el.

La reuniune au luat parte iubitori de tehnica, reprezentanti ai IBM, HP, Macmillan, Oracle, CTS, HCL, ANZ, ABB, Accenture, Infosystem Startech, Nous, Sysfore.

A fost alcatuit un grup de baza, din randul iubitorilor de tehnica, pentru a atrage si mai multi dezvoltatori IT la urmatoarea reuniune, care va avea loc in data de 31 iulie 2011. S-a luat decizia alcatuirii unui grup de discutii pe internet,pentru alcatuirea unei retele mai stranse intre membri, mai informeaza serviciul dezvoltat de stiri LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.