Patriarhul Alexandriei si al intregii Africi l-a decorat pe consulul general al Greciei In Alexandria

decorarea consulului general al greciei In alexandria In data de 24 iunie 2011, Preafericirea Sa Theodoros al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei si al intregii Africi, insotit de Preasfintitul Episcop Gabriel de Mareotis si de clerici ai Patriarhiei au participat la receptia gazduita de Resedinta Consulara, cu ocazia plecarii Consulului General al Greciei in Alexandria, George Diakafatakis, la incheierea mandatului sau in marele oras, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

In timpul receptiei, Preafericirea Sa s-a adresat consulului general, care este din Alexandria, Arhonte Protekdikos al Tronului Patriarhal, vorbind despre mandatul acestuia, despre etosul sau, curtoazia si dragostea pentru Patriarhie si pentru grecii din Alexandria.

Acesta i-a acordat consulului Ordinul Sf. Sava cel Sfintit, cu o stea. Sotiei consulului, Cleopatra Papa-Diakafataki, secretara in administratia Consulatului, i-a fost acordata Crucea Sfantului Marcu.

La intalnire au mai participat Ambasadorul Greciei in Egipt, Hristadoulos Lazaris, Consulii generali in Alexandria din Marea Britanie, Rusia, Franta, Turcia, Liban, Arabia Saudita, China si Autoritatea Palestiniana, Consulii Onorifici, presedintele Sae, Stefanos Tamvaks, presedintele Comunitatii Elene, Ioanis Sikas, presedintii tuturor Asociatiilor Elene, oficialii egipteni, oameni de afaceri si membri ai comunitatii.

A doua zi, 25 iunie 2011, Preafericirea Sa a organizat, in plus, un pranz oficial in onoarea Consulului General si a sotiei sale, la Sediul patriarhal, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.