(VIDEO) Parintele academician Dumitru Popescu, Membru de onoare al Academiei Romane si Doctor Honoris Causa al mai multor Universitati, a trecut la cele vesnice

(VIDEO) Parintele academician Dumitru Popescu, Membru de onoare al Academiei Romane si Doctor Honoris Causa al mai multor Universitati, a trecut la cele vesnice

Cu profunda durere, profesorii si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” a Universitatii din Bucuresti anunta incetarea din viata a parintelui academician Dumitru Popescu, eminent dascal de teologie, care a ilustrat timp de patru decenii invatamantul teologic universitar romanesc.


Membru de onoare al Academiei Romane si Doctor Honoris Causa al mai multor Universitati, parintele Dumitru Popescu a modelat sufletele a zeci de generatii de slujitori ai sfintelor altare si ai invatamantului teologic din tara noastra.

Toti cei care l-au cunoscut si apreciat ii vor putea aduce un ultim omagiu in paraclisul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, incepand de joi, 11 martie, orele12.00 si pana simbata 13 martie, orele 12.00, informeaza Decanatul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Dumnezeu sa-l odihneasca cu sfintii Sai in imparatia cerurilor!

SURSA: Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

Redam mai jos o inregistrare mai veche (19 noiembrie 2008) a unui cuvant al Acad. Dumitru Popescu la conferinta organizata de Academia Romana si Biserica Catolica, cu ocazia aniversarii a zece ani de la publicarea Scrisorii enciclice „Fides et Ratio” a Papei Ioan Paul al II-lea (Biblioteca Academiei Romane, Bucuresti), din perspective catolice si ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.