(VIDEO) PS Parinte Episcop Lucian, 4 ani de arhipastorire in Episcopia Caransebesului

in urma cu patru ani, la data de 26 februarie 2006, la catedrala episcopala "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Caransebes, Preasfintitul Parinte Episcop Lucian a fost intronizat in scaunul de Chiriarh al Episcopiei Caransebesului.

Sf. Liturghie a fost oficiata de un sobor de Ierarhi, preoti si diaconi, avand in frunte pe inaltpreasfintitul Parinte Nicolae Mitropolitul Banatului.


Dupa Sf. Liturghie s-a dat citire gramatei mitropolitane si decretului prezidential de numire in functie, dupa care Preasfintia sa a fost asezat in scaunul istoric de episcop al Episcopiei Caransebesului.

La ceremonia de intronizare, pe langa Ierarhi, monahi si preoti au luat parte autoritati centrale si locale, reprezentanti ai celorlalte culte si un numar mare de credinciosi, atat din Episcopia Caransebesului, dar si din Arhiepiscopia Timisoarei.


Preasfintitul Parinte Episcop Lucian este al IX lea Episcop al Caransebesului si ii urmeaza inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu, actualul Mitropolit al Ardealuilui. Preasfintia Sa a fost ales in aceasta demnitate de catre Colegiul Electoral Bisericesc, in sedinta de lucru din data de 8 februarie 2006.

La ceas aniversar, Permanenta Consiliului Eparhial, clerul si credinciosii Episcopiei Caransebesului, ureaza Preasfintiei Sale, Preasfintitului Parinte Episcop Lucian, ani buni cu sanatate si rodnica slujire in demnitatea de intaistatator al istoricei Episcopii a Caransebesului.

intru multi ani, Preasfintite Parinte!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.