FOTO: slujba la Biserica Pietroasa – Creteni din Valcea

Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a savarsit Slujba Arhiereasca la Biserica cu Hramul „Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” din comuna Creteni – judetul Valcea

In data de 24 iunie 2010, In ziua praznicului „Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul”, Arhiepiscopul Ramnicului, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca la Biserica din Parohia Pietroasa, com. Creteni, jud. Valcea, care si-a sarbatorit ocrotitorul, pe Sfantul Ioan Botezatorul.

Informeaza, printr-o scrisoare transmisa Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian (cell extract)


Dupa citirea Sfintei Evanghelii, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, In cuvantul de Invatatura a prezentat credinciosilor viata si activitatea misionara a Sfantului Ioan, Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului nostru Iisus Hristos, totodata Indemnandu-i la pocainta, la slujirea si iubirea aproapelui, sfatuindu-i sa Inmulteasca rugaciunea si faptele de milostenie In aceasta perioada de post, si sa Inlature mandria si egoismul In lucrarea lor pentru dobandirea mantuirii.

La sfarsitul Sfintei Liturghii s-a savarsit slujba de pomenire pentru ctitorii si binefacatorii sfantului lacas ce au trecut la Domnul.

Dupa slujba credinciosii au primit floricele binecuvantate numite „sanziene” pentru a le apara conform traditiei familiile si gospodariile de tot raul.

La eveniment au luat parte preoti de la parohiile Invecinate, In frunte cu Parintele Iulian Madalin Busaga, Protopopul de Dragasani, reprezentanti ai autoritatilor locale si numerosi credinciosi din comuna si din Imprejurimi.

Dupa amiaza Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a mers In vizite pastorale In protopopiatul Dragasani la bisericile din parohiile: Izvoru, Nemoiu, Mitrofani, Sutesti si Capu Dealului.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.