20 de ani de la punerea temeliei Bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel din Valcea. Vecernie la Calimanesti

20 de ani de la punerea temeliei Bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel din Valcea. Vecernie la Calimanesti

„E un moment de sarbatoare desoebit, atat pentru faptul ca parohia isi sarbatoreste ocrotitorii, pe Sfintii Apostoli Petru si Pavel, cat si pentru ca se Implinesc 20 de ani de la punerea pietrei de temelie a acestei Sfinte Biserici.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian (cell extract)


Si ma bucur, deoarece la 20 de ani de cand s-a pus prima piatra la acest lacas sfant sunt si eu azi, prin purtarea de grija a lui Dumnezeu si prin rugaciunile Sfintilor Apostoli, Impreuna cu cei care s-au ostenit, cu ctitorii lacasului acestuia, parinti si credinciosi care, dupa cum se vede, au zidit o Biserica frumoasa, In cinstea si slava lui Dumnezeu si a Sfintilor Apostoli Petru si Pavel” – au fost cuvintele rostite, dupa citirea Sfintei Evanghelii, de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, in ziua de marti, 29 iunie 2010, in Biserica cu hramul “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din municipiul Ramnicu Valcea.

Dupa Sfanta Liturghie a fost savarsita, dupa cum se obisnuieste in zile de sarbatori, o slujba de pomenire a ctitorilor, binefacatorilor si ostenitorilor acestui sfant asezamant.

La aceasta mare sarbatoare crestineasca au mai participat, conform unei scrisori transmise pe adresa Lacasuri Ortodoxe de catre Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, Parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Ramnicului si staret al Manastirii Cozia, parintele Alin Gherghinoiu, Protopop de Rm. Valcea, preoti si numerosi credinciosi din oras si din Imprejurimi.

Luni, dupa amiaza, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi a savarsit slujba Vecerniei cu Litie la biserica cu hramul “Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din orasul Calimanesti, judetul Valcea, se arata in aceeasi scrisoare.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.