Trei agenții media vizate de Sinodul Etiopian. Denunțarea Mișcării Ortodoxe Oromio

Întâlnirea de urgență a Sfântului Sinod al Bisericii Etiopiene (de rit oriental), despre care anunțasem în buletinele anterioare de știri, a discutat diverse subiecte de interes, între altele Sinodul anunțând ca va înainta acuzații împotriva a trei agenții media, respectiv OBN, OMN, LTV din Etiopia. Serviciul OCP de știri a anunțat, de asemenea, că s-a luat decizia suspendării temporare a liderilor „Mișcării Ortodoxe Oromio”, până când se vor întoarce la Biserica mamă. Sinodul a denunțat și Biserica înființată recent în SUA în cadrul așa-numitei Mișcări Ortodoxe Oromia. Se va solicita, autorităților federale și regionale de securitate și altor organe, protecție specială pentru cele două mari și istorice mănăstiri Debre Libanos Sfânta Tecla Haymanot, precum și Zequala St. Gebre Menfes Kidus, devenite ținte recente ale politicilor extremiștilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.