publicat în: Arhivă

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu: vizită în Elveția și Germania. Religii pentru Pace – 2019

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns în Geneva. Marți, 20 august 2019, Patriarhul Bartolomeu va lua cuvântul la ședința inaugurală a celei de-a X-a Adunări Generale pentru Pace a Religiilor.

Cu această ocazie, Patriarhia Ecumenică a emis următorul comunicat:

„Sâmbătă, 17 august, la prânz, Sanctitatea Sa Patriarhul, însoțit de Diaconul Paisie, directorul cabinetului său privat, a aterizat la Geneva. Marți, 20, Sanctitatea Sa, răspunzând cu nerăbdare invitației Dr. William F. Vendley, secretar general al organizației inter-religioase „Religii pentru pace”, va onora prezența sa înaltă, printr-un discurs adecvat, în deschiderea celei de-a zecea Adunări Generale de la Lindau (Germania) pe tema „Îngrijirea de viitorul nostru comun – promovarea bunăstării comune”, la care va fi prezent și Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeir, precum și lideri religioși și reprezentanți ai guvernelor și organizațiilor internaționale, în total aproximativ 900 de persoane.

În timpul scurtei sale șederi în Germania, Sanctitatea Sa va fi însoțit de Mitropolitul Augustin al Germaniei, Emmanuel al Franței și Maxim al Elveției.

Sanctitatea Sa va reveni în Constantinopol, cu voia lui Dumnezeu, miercuri, 21 în această lună”.