447 dintre cei 449 de preoți din Bucovina de Nord rămân credincioși Mitropolitului Onufrie, de sub Patriarhia Rusă

Potrivit serviciului de presă al eparhiei din Bucovina de Nord, doar 2 preoți au trecut la noua Biserică Ucraineană înființată de Patriarhia Ecumenică, în timp ce 447 au rămas credincioși Bisericii lor și jurământului pe care l-au dat acesteia în cadrul hirotonirii proprii.

Iar aceasta, în ciuda faptului că „în ultimele luni am primit amenințări, biserici au fost confiscate, calomnii au fost publicate în mass-media ‘independentă’“, se arată în comunicat.

Publicatia franțuzească Orthodoxie, care citează și ea acest raport, amintește că regiunea Bucovinei găzduiește peste 100 de parohii vorbitoare de limbă română. În ultima declarație privind criza din Ucraina, Patriarhia Română a declarat că va ține cont de soarta acestor parohii și va urmări o garantare din partea autorităților ecleziastice și guvernamentale că limba și cultura română vor fi protejate și că va fi înființat un Vicariat al României pentru a facilita relațiile cu România.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.