REFERENDUM pentru familie: MITROPOLIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A EUROPEI OCCIDENTALE ȘI MERIDIONALE – mesaj oficial

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!

În aceste zile trăim un moment în care societatea, frații noștri, fiii neamului nostru, au nevoie de mărturia noastră cu privire la felul în care Constituția României definește căsătoria și familia. De aceea, în zilele de 6 și 7 Octombrie, se așteaptă din partea noastră a creștinilor un DA, răspicat și așezat, la întrebarea dacă dorim ca, de acum înainte, definiția căsătoriei în Constituția României să specifice că aceasta este “unirea dintre un bărbat și o femeie”.

Răspunsul nostru la Referendumul din 6-7 Octombrie nu are conotație politică și nu este unul contrar cuiva sau rău-voitor către cineva, ci unul care este conform cu credința noastră și cu conștiința noastră de creștini care credem și mărturisim că Dumnezeu l-a creat pe om “bărbat și femeie” (Facere, 1, 27). Aceasta e temelia Familiei în care, din iubirea firească dintre bărbat și femeie, se nasc copii cărora bărbatul le devine tată, iar femeia le devine mamă, cei doi fiind responsabili de creșterea și de educația copiilor lor. Acesta este cadrul firesc în care copiii pot primi iubirea maternă și paternă, devenind apoi ei înșiși părinți și aducându-și propriii copii la bunicii lor, pentru a se bucura și de iubirea unică din partea acestora și a le aduce bunicilor lor, în calitate de nepoți, o bucurie unică.

Vă îndemnăm, așadar, pe toți creștinii de bună credință trăitori în cuprinsul Arhiepiscopiei Europei Occidentale, a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, eparhiile care alcătuiesc Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale, să dați mărturia cea bună, în calitatea dumneavoastră de copii, nepoți sau fini, de părinți, bunici sau nași, pentru a garanta copiilor, nepoților și finilor dumneavoastră, precum și întreg neamului nostru, o temelie solidă pentru viitor. Dar, mai ales, vă îndemnăm să vă rugați ca tot omul să înțeleagă că ieșirea din gândul lui Dumnezeu, Creatorul omului și al lumii, și îmbrățișarea altor căi de viețuire, lăturalnice, nu poate duce decât la nefericire și la neîmplinire, fiind pusă în joc însăși viața noastră în veșnicie.

Cu părintească și frățească binecuvântare, membrii Sinodului Mitropolitan

† Mitropolitul IOSIF

al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale

† Episcopul SILUAN

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

† Episcopul TIMOTEI

al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei

† Episcopul Vicar MARC NEMŢEANUL

al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale

† Arhiereul Vicar ATANASIE DE BOGDANIA

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

† Arhiereul Vicar TEOFIL DE IBERIA

al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.