INEDIT: Enciclopedia Ortodoxă publică un corpus de documente în original privind unirea Mitropoliei Kievului cu Biserica Ortodoxă Rusă, din secolul al XVII-lea.

Centrul Științific Ecleziastic „Enciclopedia Ortodoxă“ a publicat un corpus de documente referitoare la unirea Mitropoliei Kievului cu Biserica Ortodoxă Rusă, din secolul al XVII-lea.

Materialele legate de acest eveniment istoric acoperă perioada cuprinsă între anii 1678 și 1686.

Din cauza evenimentelor din ultimele zile – legate de acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei de către Sinodul Bisericii din Constantinopol și a abundenței de mărturii și de interpretări care nu sunt în întregime de încredere – Centrul amintit a fost forțat să pre-publice acest corpus de documente pe această temă, după cum informează un raport al publicației rusești Sedmitza.

Documentele în cauză, în format pdf, pot fi consultate intrând din pagina web dedicată articolului de față, a Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe, pe adresa indicată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.