În premieră: slujba sfințirii Antimiselor, transmisă video în direct, din Catedrala Sloboziei

În ziua de 23 august, la Catedrala “Înălțarea Domnului” din Slobozia se va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească în sobor de preoți și diaconi, ocazie cu care vor fi sfințite 371 de Antimise pentru Sfintele Altare din Episcopie.

Preoții din întreaga Eparhie vor lua parte la acest eveniment.

Mai multe amănunte pot fi citite pe pagina web oficială a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Slujba Sfintei Liturghii și a sfințirii Antimiselor, pe care la rândul lor, slujitorii Altarelor vor săvârși Sfinte Liturghii în bisericile lor, va fi transmisă în direct de Lăcașuri Ortodoxe® în colaborare cu Departamentul mass-media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, reprezentată prin Arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, putând fi urmărită în toate paginile rețelei web a Episcopiei pe www.sf-esc.ro, www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro .

Reamintim că este o zi cu dublă însemnătate, întrucât, în această zi, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împlinește vârsta de 64 de ani.

FOTO: Icoană cu vechime de peste 200 de ani, aflată în Biserica Bucur Ciobanul din București

Reportaj și foto: Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.