publicat în: Arhivă

Inundații în Kerala: nou apel la rugăciune și post. Biserica desfășoară programe în sprijinul celor afectați

Biserica Ortodoxă Indoneziană Malankara a făcut publice diferite programe de susținere a victimelor inundațiilor devastatoare care au lovit Malankara (Kerala).

Un număr mare de voluntari ai Bisericii Malankara desfășoară acțiuni de voluntariat în diferite părți ale statului, alături de alți voluntari, pentru a sprijini victimele inundațiilor.

Mai multe organizații bisericești contribuie la aceste eforturi.

Catolicosul Baselios Pauloș II și Catolicosul Abune Thomas I au lansat, de asemenea, un apel pentru sprijinirea victimelor inundațiilor din Kerala.

Între programele anunțate, se numără:

– suport în reconstrucția caselor a 1000 de familii afectate;

– programe de asigurare a alimentelor pentru 1000 de familii afectate și sărace în cadrul Ardhra – serviciul Bisericii;

– asistență medicală în spitale și clinici din zona afectată;

– servicii de consiliere pentru traume și reabilitare, prin intermediul Vipasana – serviciul de consiliere și îndrumare al Bisericii;

– asistență educațională acordată acelor studenți ale căror studii au fost afectate de inundații.

Biserica va participa la curățirea locurilor publice și a altor locuri (prin intermediul serviciilor de tineret și studenți ai Bisericii) care sunt afectate de inundații.

Furnizarea hranei și a îmbrăcămintei va fi coordonată prin organizațiile spirituale ale Bisericii.

Biserica va acorda asistență financiară persoanelor afectate care și-au pierdut animalele din gospodării în timpul inundațiilor.

Biserica a îndemnat la postire în ziua de 24 august, vineri, și la generozitate. Dând click, din paginile web Lăcașuri Ortodoxe, pe adresa: https://donation.cmdrf.kerala.gov.in/ puteți ajuta în sprijinirea victimelor inundațiilor din Kerala.