Pornesc negocierile pentru a fi rezolvată o altă schismă: Biserica Ortodoxă din Eritreea

Guvernul Etiopian și Biserica Ortodoxă Etiopiană vor lucra pentru rezolvarea crizei actuale din Biserica Ortodoxă Eritreeană, după cum a informat Menetasnot Desta (Administrator Șef al OCP Amharic Service), direct din Addis Abeba – Etiopia.

Premierul etiopian Abiy Ahmed, în timpul unul discurs ținut în Catedrala Sfânta Treime, a declarat – după ce delegații etiopieni au avut succes în misiunea lor de a uni Biserica Etiopiană (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro)

– că Biserica Ortodoxă Etiopiană (de rit oriental) are o mare responsabilitate în construirea păcii în țară și are un rol important în sprijinirea și medierea unității pentru Biserica Ortodoxă Eritreeană.

Primul ministru Abiy a mai menționat, de asemenea, disponibilitatea autorităților eritreene și a celor două fracțiuni ale Bisericii Eritreei de a rezolva schisma pentru a uni Biserica Ortodoxă Eritreeană.

Cei doi Patriarhi și Sinodul Bisericii Ortodoxe Etiopiene și-au exprimat, de asemenea, sprijinul și cooperarea cu Primul Ministru etiopian.

Foto: Premierul etiopian Abiy Ahmed / Wikipedia

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.