Dumnezeu nu este mort: Shane Harper trece de la Bafta Charlie, la filme cu tema crestina

Foto: Shane Harper, din Bafta Charlie – Disney (2011)Licenta de utilizare: dephisticate [CC BY 2.0 [https://creativecommons.org/licenses/by/2.0] ], via Wikimedia Commons

Cea de-a treia tranșă a filmului “God’s Not Dead” va fi lansată pe 30 martie 2018, iar Shane Harper (Spencer, din Bafta Charlie) https://www.imdb.com/name/nm2436499/resumephotos?ref_=nm_ov_resph [https://www.imdb.com/name/nm2436499/resumephotos?ref_=nm_ov_resph] ), membru al casting-ului MTV/Disney, spune că filmul va aduce speranță creștinilor, dar si celor raniti de crestini.

God’s Not Dead: Shane Harper, trece de la Bafta Charlie, la filme cu tema crestinaÎntr-o vizită recentă, de la începutul acestei luni, în Little Rock, Arkansas, The Christian Post https://www.christianpost.com/news/gods-not-dead-star-shane-harper-returns-third-film-to-bring-hope-to-christians-and-those-hurt-by-church-204955/ [https://www.christianpost.com/news/gods-not-dead-star-shane-harper-returns-third-film-to-bring-hope-to-christians-and-those-hurt-by-church-204955/] a aflat că următorul film al francizei va fi intitulat “Dumnezeu nu este mort: o lumină în întuneric” (God’s Not Dead: A Light in Darkness). Compania creștină de divertisment din spatele producției, Pure Flix, are o abordare diferită in cazul filmului care urmează sa apara. Harper a marturisit că regizorul filmului, Jonathan Michael, se află în spatele acestei direcții inovatoare.

Primele două transe s-au derulat într-o sală de clasă și într-o sală de judecată, dar narațiunea de acum va urmari o transformare interioara, personajul principal, pastorulul Dave, invitandu-i pe spectatori într-un periplu prin propriul conflict personal. Personajul interpretat de Harper, Josh, este de acum tot mai puternic și îi va ajuta pe alții în călătoria lor pe calea credinței.

God’s Not Dead: Shane Harper, trece de la Bafta Charlie, la filme cu tema crestinaActorul de 24 de ani a discutat despre motivul pentru care s-a decis să joace in noul film și a subliniat importanța intepretarii acestui personaj, la varsta sa.

“Când m-am întâlnit pentru prima oară cu regizorul, el a zis: ‘Lasă-mă să vorbesc cu tine despre acest film și lasă-mă să vorbesc cu tine despre ceea ce va face personajul și ce încerc să fac cu acest ‘Dumnezeu nu este mort’”, a marturisit Harper.“Cu acest film, nu încercăm să divizam, ci încercăm să ne unim și să dăm speranță oamenilor și nu doar creștinilor, ci sperăm oamenilor răniți de creștini sau sperăm că oamenilor care au fost răniți în Biserică”, mai spune nativul din California.

Martursind ca aceasta viziune l-a entuziasmat, acesta a continuat: “Trebuie să slujim familiei noastre bisericești, dar trebuie să slujim și oamenilor care au avut experiențe rele”.Shane Harper: de la Bafta Charlie, la filme cu tema crestinaFilmul va introduce un nou personaj, pe nume Keaton, interpretat de actrita Samantha Boscarino (Skyler, din Bafta Charlie https://www.imdb.com/name/nm2679233/resumephotos?ref_=nm_ov_resph [https://www.imdb.com/name/nm2679233/resumephotos?ref_=nm_ov_resph] ), despre care Harper spune ca a fost o “prietena foarte buna”, ani de zile.

“Am jucat împreună într-un show, când eram mai tineri, ‘Bafta Charlie’, un spectacol Disney”, a spus el. “A fost distractiv faptul că s-a întâmplat să facem acest lucru împreună”.Deși Harper a fost starul primei parti și revine pentru “O lumină în întuneric”, acesta nu este cunoscut ca fiind un actor religios. Totuși, el găsește aceste filme ca fiind foarte importante pentru el.

“Nu este doar un film pentru mine – am crescut în Biserică și am urmat un traseu creștin foarte viguros, din cate imi pot aminti – așa că nu facem doar un film pentru mine”, a susținut el.

“Am lucrat la Hollywood de când aveam 13 ani, iar ‘God’s Not Dead 1’ (Dumnezeu nu este mort 1) a fost un fel de accident”.

Shane Harper: de la Bafta Charlie, la filme cu tema crestinaHarper continuă să joace roluri în filmele și pentru televiziune, la Hollywood. Când a terminat filmarea pentru “God’s Not Dead”, el s-a dus direct la seria MTV numită “Happyland”.

“Este frumos să fii în acest spațiu și să vorbesti cu sinceritate despre credința proprie, despre cum acest film se potriveste copiilor, celor de vârsta mea și părinților, dar să vorbesti despre asta si într-un mod corect”, a spus Harper.

“Cred că este chemarea lui Dumnezeu, în viața mea. Revenirea la aceasta lucrare mi s-a potrivit foarte bine”.

God’s Not Dead: cu Shane Harper, din Bafta CharlieIn “Dumnezeu nu este mort: o lumină în întuneric”, biserica lui Dave ia foc, fiind vorba despre un incendiu cu rezultate tragice.

“Devastat, Dave este lansat intr-o călătorie spirituală dureroasă”, fiind împiedicat să-și reconstruiască biserica si fiindu-i pusa la incercare credința că ‘Dumnezeu este tot timpul bun’.

“Pe parcurs, Dave se luptă, ajutat de fratele său ateu, care îl va susține pe Dave în lupta sa legală, dar îl provoacă să recunoască faptul că uneori luptele nu presupun înfrângerea acelora cu care nu suntem de acord, ci găsirea unei cai de vindecare și de reconstruire”, se arata in sinopsisul filmului.

“O lumină în întuneric” este în prezent, încă, în procesul de productie. Filmul este produs de Michael Scott, David A.R. Alb, Brittany Yost, Alysoun Wolfe și Liz Travis.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.