Biserica Bulgara si Statul Bulgar, in favoarea Bisericii Ortodoxe Macedonene

Foto: Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, si Patriarhul Neofit al BulgarieiSursa foto: Patriarhia Bulgara [https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=249591]

Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare a publicat următoarea informație:

CITESTE si: [si:L] Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei drept Biserica-mama [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/24105-biserica-macedoniei-dispusa-sa-recunoasca-patriarhia-bulgariei-drept-biserica-mama.html] “Statul Bulgar și Biserica Ortodoxă Bulgară sunt unite în aspirația lor de a dezvolta și aprofunda relațiile intre Bulgaria și Republica Macedonia.

Aceasta este poziția comună a Președintelui Rumen Radev și a Preafericirii Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei, care s-au întâlnit astăzi [LO: 25 noiembrie 2017], la inițiativa Președintelui.

În cadrul intalnirii, s-a subliniat importanța acordurilor bilaterale privind prietenia, buna vecinătate și cooperarea intre Bulgaria și Macedonia, care sporesc încrederea reciprocă, contribuie la dezvoltarea bilaterală a relațiilor și favorizeaza procesul de integrare europeană a Republicii Macedonia.

A fost mentionata conjugarea spirituală a Bulgariei și a Republicii Macedonia.

Patriarhul Neofit a prezentat scrisoarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Macedoniei, al cărei conținut a fost făcut cunoscut șefului statului, și care solicită instituirea unității euharistice a Bisericii Ortodoxe din Bulgaria cu ‘Arhiepiscopia restaurată din Ohrid, ca entitate a Bisericii Ortodoxe din Macedonia’.

Patriarhul l-a asigurat pe Președinte de bunăvoința Patriarhiei Bulgare de a căuta calea unei soluții favorabile. Această problema va fi discutată in ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe Bulgare, în timp ce problema autocefaliei va fi discutată cu celelalte Biserici Autocefale locale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.