Atac la Biserica. Episcopul Slatinei si Arhiepiscopul Buzaului, acuzati in presa, tot pe tema gay – dupa cum era de asteptat

Dupa cum era de asteptat, atacul asupra BOR nu are cum sa nu continue, atata timp cat “acuzele” aduse clericlor, pana in prezent, au avut imediat rezultate rasunatoare, lunadu-se masuri in cadrul Bisericii ca niciodata inainte, imaginea Bisericii Ortodoxe Romane, in particular, dar nu numai, avand de suferit.

Episcopul Slatinei si Arhiepiscopul Buzaului, acuzati in presa, tot pe tema gay – dupa cum era de asteptatPe aceeasi linie, in ultimele ore, un alt “scandal monstru” pare sa deschida noi procese de judecata pentru Sfantul Sinod al BOR, de aceasta data facandu-se referire la Episcopul Slatinei şi Romanaţilor si la Arhiepiscopul Buzaului.

Bineinteles, ca si in cazurile precedente, “dezvaluirea” a fost facuta de un fost preot, conform publicatiei EVZ.ro https://evz.ro/biserica-ortodoxa-romana-nou-scandal-html [https://evz.ro/biserica-ortodoxa-romana-nou-scandal-html] iar tema ramane cea deja comuna: homosexualitatea – odata ce aceasta a fost vizata in ultimele actiuni pe care membrii Bisericii le-au pornit in sustinerea familiei traditionale.

Homosexualitatea ramane, deci, pata care se vrea a fi aruncata asupra Bisericii Ortodoxe Romane si, acum, asupra Bisericii Ortodoxe in general (dupa cum se mai incercase si in alte randuri, inclusiv prin publicarea unui calendar trucat – vezi aici), insa mai nou acest lucru a fost acceptat chiar din interior, prin recunoasterea imediata a doua cazuri identice ca desfasurare cu cel amintit in articolul de fata.

Episcopul Slatinei si Romanatilor Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, acuzati in presa, tot pe tema homosexualitatiiCel mai probabil, in cazul in care aceste actiuni si “dezvaluiri” persista, dar mai ales in urma recunoasterii acestor cazuri de catre BOR, o interventie (printr-o adresare) a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu devine din ce in ce mai iminenta, in sustinerea Ortodoxiei curate si adevarate. Pana una-alta, lumea “credincioasa” sau necredincioasa, este invatata deja cu show-ul de tip barfa, de atat de multi ani, asa incat astazi barfa este ridicata la nivel de adevar, indeajuns incat astfel de “cazuri” sa continue sa umple paginile ziarelor, odata ce prezumtia de nevinovatie nu mai functioneaza – celor “barfiti” cerandu-li-se sa aduca dovezi clare in aparare, lucru aproape imposibil – iar pedepsele vin imediat.

Pana in prezent, desi nu se cunoaste inca nicio pozitie oficiala a Patriarhiei Romane vizavi de deschiderea noului asa-zis “caz” al ierarhilor Slatinei si Romanatilor si Buzaului si Vrancei, purtatorul de cuvant Vasile Banescu neadresandu-se inca presei pe aceasta tema (desi din ultimele adresari este usor de intuit pozitia acestuia), si fara a se sti inca daca celor doi episcopi aparuti in presa in ultimele ore li se va cere, de asemenea, sa aduca “dovezi incontestabile” in favoarea nevinovatiei, totusi Episcopul Slatinei si Romanatilor, Preasfintitul Parinte Sebastian, s-a vazut obligat deja sa dea publicitatii, in aceasta dimineata, urmatoarea precizare:

Episcopul Slatinei si Romantilor raspunde in fata acuzatiilor defaimatoare”Urmare acuzaţiilor exprimate în ultima vreme la adresa mea, de către o parte a mass-mediei, aduc la cunoștința clerului şi credincioșilor pe care îi păstoresc, precum şi a opiniei publice, această

P R E C I Z A R ECa orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului şi având conștiința curată, vă încredințez pe toțică Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit.Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!

† Sebastian

Episcopul Slatinei şi Romanaților” [ https://www.episcopiaslatinei.ro/2017/08/18/precizare-ps-sebastian/ [https://www.episcopiaslatinei.ro/2017/08/18/precizare-ps-sebastian/] ]

Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscop al Buzaului si Vrancei, nu a formulat, pana la aceasta ora niciun raspuns in acest sens.

Episcopul Slatinei si Romanatilor Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Revenim asupra ispitei auto-incriminarii monahismului…Din pacate, sub ochii nostri, asa dupa cum avertizam in toate articolele dezvoltate odata cu primele asa-zise “cazuri” in care au fost vizati clerici ai BOR, atacul asupra Bisericii Ortodoxe Romane continua, ierarhii si monahismul fiind tinta directa a acestora [ https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23826-decizie-pentru-pomohaci-sau-auto-incriminarea-monahismului.html [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23826-decizie-pentru-pomohaci-sau-auto-incriminarea-monahismului.html] ]. Amenintarile merg si ele mai departe, prin adresarile directe pe care le permite mass-media de astazi, de genul: “Casiane, al Galatiului, ne stim bine, nu te baga!” [vezi Florin Calinescu: https://www.romaniatv.net/florin-calinescu-mesaj-dur-pentru-parintele-pomohaci-si-patriarhul-daniel-cand-propavaduiesti-orad_369749.html [https://www.romaniatv.net/florin-calinescu-mesaj-dur-pentru-parintele-pomohaci-si-patriarhul-daniel-cand-propavaduiesti-orad_369749.html] ], fiind permise si acceptate chiar de oamenii din Biserica, marcati si dependenti deja de show-urile tip barfa, mai ales cand ele au ca rezultat imediat pedepse interne la adresa clericilor acuzati.

Presa laica a sarit in “ajutorul” Bisericii, iar jurnalistii sunt deschisi sa “faca curatenie” in ea, dupa deviza: “Popii trebuie sa fie oranduiti cum a zis Dumnezeu. Barbat cu femeie. Sau calugari. Punct.” – fie ca exista sau nu exista astfel de cazuri si ca ele trebuie sa fie, pana la urma, inventate – un mesaj extraordinar de “punctual” si de hotarat precum cel al Bisericii, cand a venit vorba de sustinerea familiei traditionale. Sa colaboreze, oare, Patriarhul Daniel, de acum, cu Florin Calinescu, aliniindu-se noii pozitii pe care noul purtator de cuvant al Preafericirii Sale a demonstrat-o in raport cu reprezentantii presei? [ https://www.romaniatv.net/florin-calinescu-mesaj-dur-pentru-parintele-pomohaci-si-patriarhul-daniel-cand-propavaduiesti-orad_369749.html [https://www.romaniatv.net/florin-calinescu-mesaj-dur-pentru-parintele-pomohaci-si-patriarhul-daniel-cand-propavaduiesti-orad_369749.html] ] O spunem de mult: usile sunt deja larg deschise, din interior… desi nu mai intereseaza pe nimeni [ https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-ateiste/23843-cazul-pomohaci-am-vazut-usile-bisericii-larg-deschise.html [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-ateiste/23843-cazul-pomohaci-am-vazut-usile-bisericii-larg-deschise.html] ].

In ce consta ispita auto-incriminarii sau…

Cum se explica faptul ca, dintr-o data, cei din afara BOR ii aduc pe cei acuzati sa-i judece chiar Biserica:

3. Şi au adus la El fariseii şi cărturarii pe o femeie, prinsă în adulter şi, aşezând-o în mijloc,4. Au zis Lui: Învăţătorule, această femeie a fost prinsă asupra faptului de adulter;5. Iar Moise ne-a poruncit în Lege ca pe unele ca acestea să le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?

De ce aceasta.. practica?6. Şi aceasta ziceau, ispitindu-L, ca să aibă de ce să-L învinuiască.

Raspunsul Mantuitorului, intr-un asemenea caz:

Iar Iisus, plecându-Se în jos, scria cu degetul pe pământ.

7. Şi stăruind să-L întrebe, El S-a ridicat şi le-a zis: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei.8. Iarăşi plecându-Se, scria pe pământ.9. Iar ei auzind aceasta şi mustraţi fiind de cuget, ieşeau unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni şi până la cel din urmă, şi a rămas Iisus singur şi femeia, stând în mijloc.10. Şi ridicându-Se Iisus şi nevăzând pe nimeni decât pe femeie, i-a zis: Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul?11. Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.