S-au decis sa sape dupa moastele Regelui Edmund, pe terenurile de tenis

Experții intenționează să sape dupa moastele regelui saxon din secolul al IX-lea, Sfântul catolic Edmund, patron al Angliei, despre care cred că ar fi îngropate sub terenurile de tenis din orașul dedicat mormantului acestuia: Bury St. Edmunds, informează Telegraph.

Sfantul catolic Edmond: s-a decis excavarea terenurilor de tenis, pentru gasirea sfintelor moasteExpediția urmează descoperirii, din 2012, a ramasitelor pamantesti ale Regelui Richard al III-lea, sub o parcare din Leicester.

Terenurile de Tenis din Gradinile Manastirii (Abbey Gardens) s-ar afla intr-un cimitir al călugărilor, unde cercetătorii cred că moaștele sale ar fi putut fi mutate după o profanare a Mănăstirii benedictine din estul Angliei, unde ar fi fost pastrate, pana atunci, într-un altar.

Timp de secole, Moastele Sfântului Edmund au fost pur și simplu considerate pierdute, deși istoricul Francis Young crede că ele ar fi fost transferate: “Comisarii, care au dizolvat Abatia pe 4 noiembrie 1539, nu au menționat nimic despre trup și, având în vedere statutul regal al Sfântului Edmund, este posibil ca ei să le fi permis în tacere călugărilor, să scoata moastele din altar și să le mute”.

Acesta remarcă faptul că o scriere din 1697 precizează că moastele Sfantului Edmund ar fi fost asezate, de cativa calugari, intr-un cufar din fier, deși nu specifică unde anume a fost îngropat în manastire.

“Cu toate acestea, cimitirul călugărilor este cea mai probabilă locație”, a declarat Young.Dacă el a fost într-adevăr plasat într-un cufar din fier, asta va ajuta la distingerea rămășițelor sale, de cele ale celorlalți călugări.

Mutarea terenurilor de tenis: gasirea moastelor Sfantului EdmondSe iau în considerare planuri de mutare a terenurilor de tenis, care să permită cercetarea arheologică, cu sprijinul Consiliului de Stat din St. Edmundsbury, care deține Grădinile Abbey. Curțile sunt situate în apropierea Catedralei St. Edmundsbury. Consilierul local responsabil de proiect, Robert Everitt, a remarcat importanța istorică a unei astfel de descoperiri. Singura problemă este găsirea unui nou loc pentru terenurile de tenis, deși există deja opțiuni plauzibile.

Sfântul Edmund a fost regele Angliei de Est în secolul al IX-lea, probabil ucis de vikingi, când a refuzat să renunțe la Credința Creștină. Locul mortii sale din anul 869 este considerat a fi Suffolk sau Norfolk. Vikingii i-au îndepărtat capul, astfel încât să nu poată fi îngropat în întregime, deși, potrivit unei legende, un lup i-ar fi condus pe fidelii săi la el.

La scurt timp după moartea regelui, moastele sale au fost amplasate într-un altar din Mănăstirea orașului Bedericesworth, care mai târziu a devenit Bury St. Edmunds. Devenise cel mai popular loc de pelerinaj din Anglia, mulți dintre regii viitori vizitând moastele sale. Sfântul Edmund a devenit, mai târziu, patronul Angliei, deși acest rol i-a fost transferat Sfantului Gheorghe, în 1327.

Cinstirea Sfantului Edmund se face, conform calendarului romano-catolic, pe 20 noiembrie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.