Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani, ocupat de extremistii evrei

În dimineața zilei de marți, 8 noiembrie 2016, la Sărbătoarea Sfantului Dimitrie (c. Iul.), coloniștii israelieni, membrii ai organizatiei de extrema-dreapta Ateret Cohanim, care are ca obiectiv eliminarea tuturor elementelor non-evreiesti din Tara Sfanta, au distrus acoperișul și au spart intrarea in Metocul Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani. Metocul este situat chiar în fața Bisericii Învierii din orașul vechi al Ierusalimului.

Mormantul Maicii Domnului din Ghetsimani: incercare a extremistilor evrei, de confiscare a manastirii

Grupul este acelasi cu cel care a incercat, de asemenea, să-și însușească un loc care aparținea Patriarhiei Ortodoxe, de pe lângă Biserica Învierii, în anul 1991.

Mitropolitul Isychios de Capitolias, Arhiepiscopii Aristarh de Constantin și Isidor de Heliopolis, care l-au insotit pe Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, au protestat foarte puternic împotriva acestei încălcări, in fata politiei si justitiei Statului Israel, in vederea apararii bisericilor din Ierusalim.

Poliția israeliană, în colaborare cu Patriarhia, i-a obligat pe coloniști să evacueze spatiul, iar a doua zi, evacuarea a fost confirmată printr-un ordin judecătoresc.

În dimineața zilei de miercuri, 9 noiembrie, Patriarhul Teofil, însoțit de Consulul Greciei, Christos Sofianopoulos, și de episcopii menționați mai sus, în cadrul unei întâlniri cu poliția israeliană, le-au solicitat consilierilor juridici ai celor două părți sa lucreze împreună pentru restabilirea condițiilor care să asigure o protejare mai buna a altarelor, impotriva unor astfel de încălcări.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) “Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click! aici! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.