Patriarhul Bartolomeu: 24 de ani de la alegerea pe Tronul Patriarhal. Mesajul Patriarhului Kirill

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a transmis un mesaj de felicitare Sanctitatii Sale Bartolomeu (foto), Patriarhul Constantinopolului, cu ocazia celei de-a 24-a aniversari a alegerii sale pe Tronul Patriarhal.

Sanctitatea Voastră,

Iubite frate intru Domnul si coslujitor la Altarul lui Dumnezeu,

Alaturi de salutările frățești pe care le adresez Sanctitatii Voastre, Va felicit din toată inima, cu ocazia aniversării alegerii dumneavoastră pe vechiul Tron al Arhiepiscopilor de Constantinopol și Patriarhi Ecumenici, împodobit cu virtuțile unui mare om al lui Dumnezeu.

În misiunea dvs. incredintata de Dumnezeu, prin slujirea de nobila de Primat și responsabil, demonstrati grija parintească fata de turma Voastra, proclamând neobosit Evanghelia și invatand intreaga înțelepciune, prin care sa infatisati pe tot omul, desavarsit, în Iisus Hristos (Coloseni 1:28) .

În această zi importantă pentru întreaga Sfânta Biserică a Constantinopolului, Va doresc, Sanctitatea Voastra, sanatate, pace a mintii si harul ajutorului lui Dumnezeu, in continuare, in activitatea de primat.

Cu dragoste frățească în Domnul,

+ Kirill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.