Defaimare a Bisericii Ortodoxe din Albania (foto)

Biserica Ortodoxă Albaneza a publicat un comunicat de presă in care a reacționat la adresa sesiunii Adunării Parlamentare Albaneze din 15 octombrie, în care a existat o discuție despre distrugerea Bisericii Sfantul Atanasie din Dhermi (Drymades). Biserica Ortodoxă Albaneză a fost acuzata că, “cel puțin pe parcursul ultimilor doi ani, nu a participat cu fonduri la restaurarea monumentelor albaneze”.

Potrivit declarației Bisericii Albaneze, este regretabil faptul că serviciile responsabile l-au informat fals pe Primul-Ministru albanez și, din acest motiv, ele au creat o imagine nedreapta asupra Bisericii, prin faptul că nu au informat cu obiectivitate poporul albanez.

Biserica Ortodoxă Albaneză amintește că, deși nu și-a recuperat proprietatile și a avut probleme financiare, ea a strans mai mult de 11 milioane de euro, de la donatori, în scopul reabilitarii a peste 60 de mănăstiri și biserici, care sunt monumente culturale, în mai multe regiuni din Albania.

Comunicatul de presă menționează, de asemenea, că unele documente pe aceasta tema au fost deja publicate în ziarul “Ngjallja” și în alte ziare.

Biserica Ortodoxă Albaneză amintește despre donatiile sale pentru monumente, care după restaurarea de catre Biserică, au fost abandonate de către stat și, din acest motiv, au fost din nou distruse. Biserica a dat 54 830 $ pentru restaurarea Bisericii Sfântului Atanasie din Karavasta, și 130.000 $ pentru Biserica Sfântul Spiridon. Din păcate, statul nu a făcut nimic pentru a menține siguranța monumentelor.

În cele din urmă, Biserica Albaneză consideră că este foarte ciudat că marea contribuție la restaurarea monumentelor culturale albaneze ramane sub tăcere, chiar si in informarile oficiale ale Adunării Parlamentare.

In albumul foto prezent in articolul de fata, pus la dispozitie de reprezentantii Bisericii Ortodoxe a Albaniei, pot fi vazute mai multe monumente restaurate cu ajutorul credinciosilor din sanul Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.