Wednesday 23 september 2015

Politia ucraineana ii bate pe enoriasii unei biserici ortodoxe canonice, in Ternopol

La Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, 21 Septembrie (c. Iul), schismaticii ucraineni si-au continuat provocările, în fața Bisericii Sfantul Gheorghe din satul Katerinkov (regiunea Ternopil). Dimineata, a avut loc o ciocnire între credincioșii Bisericii Ortodoxe din Ucraina, care sarbatoreau Liturghia în aer liber in fata bisericii baricadate, și susținătorii entității schismatice numita “Patriarhia Kievului”.

Ei au încercat sa-i atace pe oamenii în vârstă și copiii care se rugau în curtea bisericii.

Ulterior, aproape de ora 15, mai multe persoane necunoscute au pătruns în biserică, prin ușa laterală, și au distrus ușile centrale, prin care au intrat reprezentanții “Patriarhiei Kievului”.

Credincioșii Bisericii Ortodoxe din Ucraina au sosit imediat, dar nu au putut intra în biserica lor, cei care purtau însemnele “Sectorului de Dreapta” amenintandu-i.

O unitate a Ministerului de Interne al Ucrainei a urmarit evenimentele. Cu toate acestea, un nou conflict a izbucnit, atunci când reprezentanții comunității Bisericii Ortodoxe din Ucraina au cerut să fie lasati sa-si salveze obiectele liturgice.

Soldații unitatii Ministerului de Interne – “Batalionul Ternopol-2” – au inceput sa-i loveasca pe credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice. Cincisprezece persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav – care a fost spitalizată. Unii au avut membrele rupte. Presa locală a sprijinit în mod activ această provocare.

Pentru cateva ore, un material video care reflecta situatia de la inceputul conflictului a fost postat pe YouTube, insa in prezent adresa acestuia pare a fi inexistenta, vizionarea materialului fiind blocata sau materialul fiind sters.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile