Presedintele Turciei se intalneste astazi cu Putin, pentru a discuta despre Statul Islamic

Statul Islamic si energia se afla pe prima pagina a problemlor abordate in cadrul intalnirii dintre Președintele turc Recep Tayyip Erdogan (foto) si omologul său rus, Vladimir Putin, în timpul unei vizite a liderului turc la Moscova, care debuteaza astazi.

Vizita vine intr-un moment in care Ankara și Moscova sunt în dezacord în ce priveste implicarea Rusiei în conflictul sirian.

Hürriyet Daily News il citează pe Primul Ministru turc, Ahmet Davutoglu, spunand luni ca decizia Rusiei “este foarte periculoasa” și, prin urmare, Ankara priveste aceasta situatie “cu profundă îngrijorare”.

28 de avioane rusești au fost deja desfășurate în Siria, iar mass-media, printre care FT și Wall Street Journal Moscova au raportat ca Moscova este gata să trimită 2000 de trupe în portul Latakia. Rusia il protejeaza, de acum, deschis, pe Președintele sirian Bashara al-Assad, al cărui regim este atacat de Statul Islamic (IS) și de alte facțiuni.

Agenția RIA Novosti a raportat, de asemenea, ca Erdogan va participa la redeschiderea ‘Catedralei Moschei din Moscova’, unul dintre cele mai vechi temple din capitala rusă, care a fost reconstruit după ce a fost demolat în 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.