Porosenko: Rugaciunile Patriarhului Ecumenic vindeca ranile provocate de agresiunea ruseasca… (VIDEO)

O singura Biserica, ne ajuta sa avem o singura Ucraina

Președintele Petro Poroșenko s-a întâlnit cu reprezentanți ai Arhiepiscopului Constantinopolului – Noua Roma, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care au venit în Ucraina pentru a participa la celebrarea Zilei creștinarii Rusiei Kievene, comemorand cei 1000 de ani de la Adormirea Printului Sfant Vladimir cel Mare.

Președintele i-a salutat pe liderii Bisericii Ortodoxe Ucrainene din SUA și Canada – Mitropolitul Iurie (Kalistchuk), Mitropolitul Antonie (Scharba), Episcopul Daniel (Zelinsky).

“Rugăciunile Patriarhului Ecumenic și poziția sa de nezdruncinat în apărarea păcii și unității din Ucraina ne ajută să vindecam rănile provocate de agresiune rusească și de terorism”, a spus Petro Poroșenko.

Șeful statului a menționat că Ucraina trece prin momente dificile și cruciale. Fiecare zi este un exemplu de mare slujire a Patriei, dat de militarii ucraineni, în Donbas și întreaga națiune ucraineană care face tot ce este posibil să se unească și să depășească provocările – conform lui Petro Poroșenko.

“Poporul ucrainean se roaga pentru unitatea care trebuie să se realizeze în viața Bisericii. Toti ucrainenii trebuie să depună eforturi pentru crearea Bisericii locale ucrainene. Este un vis care va ajuta Ucraina să devină unita si sa-si păstreze principiile și tradițiile”, a subliniat Președintele.

La rândul lor, reprezentanții Patriarhului Ecumenic au menționat că este o mare onoare pentru ei, să ia parte la evenimentele de astăzi.

“Patriarhul le-a cerut celor doi Mitropoliți din Canada și Statele Unite ale Americii să vină in Ucraina și serbeze cei 1000 de ani de la adormirea Marelui Prinț Vladimir al Kievului, cu poporul ucrainean”, a declarat Mitropolitul Iurie.

Reprezentanții Patriarhului Ecumenic au declarat ca spera ca dialogul privind unificarea Bisericilor Ortodoxe din Ucraina sa continue.

Citeste si: – Patriarhia necanonica a Kievului ii cere Patriarhului Ecumenic sa-i recunoasca autocefalia

[https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/20119-patriarhia-necanonica-a-kievului-ii-cere-patriarhului-ecumenic-sa-i-recunoasca-autocefalia.html] – Bisericile Ortodoxe necanonice din Kiev anunta incetarea oficiala a dialogului [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/20118-bisericile-ortodoxe-necanonice-din-kiev-anunta-incetarea-oficiala-a-dialogului.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.