Opt icoane renumite ale Maicii Domnului, aduse din toata tara, in Lavra Pesterilor din Kiev

Potrivit reprezentantului Centrului de Informare al Bisericii Ortodoxe canonice a Ucrainei (de sub Patriarhia Moscovei), Protopopul Nicolae Danilevici, credincioșii ortodocsi au efectuat in aceste zile o procesiune de amploare la Manastirile Lavrei Pesterilor din Kiev, in cinstea Sfantului Vladimir.

“Aceasta procesiune religioasă a fost un eveniment important, deoarece a implicat aproximativ 20 000 de credincioși și pelerini – kieveni si din toată Ucraina.

Este important sa vedem cum persoane care trăiesc în diferite regiuni ale Ucrainei participa la aceasta procesiune religioasă, s-au rugat împreună pentru pace și unitate în țara noastră”, a spus Danilevici.

Anterior, 8 icoane renumite ale Maicii Domnului au sosit aici, din diferite regiuni ale Ucrainei, și au fost oficiate slujbe de marcare a celor 1000 de ani de la adormirea Sfantului Print Vladimir cel Mare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.