publicat în: Arhivă

Bisericile Ortodoxe necanonice din Kiev anunta incetarea oficiala a dialogului

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Ucrainene-Patriarhia Keivului (necanonica), care s-au intrunit pe 27 iulie, în ședința Sfântului Sinod, la Kiev, au anunțat oficial încetarea dialogului privind unificarea, cu Biserica Ortodoxă Autocefală Ucraineană (necanonica). Ei au dat toata vina, pentru eșecul negocierilor, pe Biserica Autocefala.

“Ierarhii ‘Patriarhiei Kievului’ iau act de faptul că dialogul cu Biserica Ortodoxa Autocefala Ucraineana (UAOC) s-a intrerupt deja pentru a 5-a oară în 20 de ani și că, în fapt, ierarhii UAOC nu doresc să se unească și fac tot ce este posibil pentru ca aceasta sa nu se întâmple” – se arata intr-un mesaj oficial.

“Biserica acum numita Biserica Ortodoxă Ucraineană Autocefală este o nouă entitate, care a apărut sub influența forțelor anti-ucrainene externe, în 1992-1993, conform dorintei de separare a mai multor episcopi, clerici si laici din Biserica Ortodoxa Ucraineana-Patriarhia Kievului”, se mai arata in acelasi mesaj, in care, totodata, arhiereii multumesc Patriarhiei Ecumenice pentru asistarea discutiilor.