Wednesday 29 july 2015

Un episcop grec aflat in vizita la Moscova solicita ajutorul Rusiei

Episcopul Ambrosius de Kalavryta (foto), șeful delegației Bisericii Ortodoxe din Grecia care viziteaza Rusia, a declarat că Grecia are nevoie de ajutorul Rusiei, in lupta cu criza economică.

Pornind de la legaturile istorice și religioase, șeful delegației Bisericii Ortodoxe din Grecia care viziteaza Rusia, Episcopul Ambrosius, i-a cerut Rusiei să ajute Grecia, in cadrul unor evenimente de cinstire a Printului Vladimir (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dupa cum informeaza Sputnik.

Episcopul a spus că apreciază cei 500 000 de euro oferiti de Biserica Ortodoxă Rusă, ca ajutor, Greciei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). El a adăugat, conform publicatiei rusesti Sputnik, că în multe orașe grecești se inregistreaza șomaj în masă, iar oamenii nu au, de multe ori, nici ce sa manance sau cum sa supravietuiască.

“Chiar acum, Grecia are nevoie de ajutorul Rusiei, solicitându-i să o ajute, dacă este posibil: ‘Veniti si ajutati-ne, avem nevoie de ajutorul vostru!’. Aceasta este dorința pe care Grecia o resimte brusc acum. Spun acest lucru ca episcop care conduce o eparhie, care știe și vede nevoile poporului său”, a spus Episcopul Ambrosius.

Episcopul a adăugat că oamenii sunt din ce în ce mai credinciosi în Grecia, și noi biserici sunt construite, în ciuda crizei, pentru că în situații dificile oamenii “merg mai des pe calea care se indreapta spre Dumnezeu”.

“Biserica, la randul sau, ii ajuta pe oameni in nevoile lor – ajuta cu haine, medicamente, le da hrana săracilor”, a adăugat Episcopul.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile