Turcia nu mai poate continua procesul de pace cu rebelii kurzi

Turcia nu mai poate continua procesul de pace cu rebelii kurzi care ataca țintele turcești, a declarat, ieri, Președintele tarii, Recep Tayyip Erdogan.

Este imposibil sa continuam “procesul de pace cu cei care vizeaza unitatea noastră națională și fraternitatea”, le-a declarat Erdogan reporterilor, ieri, înainte de a pleca într-o vizită oficială în China, conform Hurriyet.

Comentariile lui Erdogan apar intr-un moment in care NATO discuta despre campaniile militare ale țării împotriva Statului Islamic (IS) și a militanților kurzi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Pana in prezent, intr-o mare masura, a avut loc o încetare a focului, pentru doi ani de zile, între Guvernul turc și PKK (partid kurd).

Guvernul turc a fost “sincer”, in ce priveste procesul de pace, dar procesul a fost “exploatat”, a spus Erdogan.

De asemenea, el a cerut Parlamentului să retraga imunitatea unor parlamentari din Partidul Popular pro-kurd Democrat (HDP), pentru urmărirea lor penală și “plata prețului” pentru presupuse legături cu grupările teroriste.

“Cei care exploatează poporul și toleranța și răbdarea statului vor primi raspunsul pe care il merita, cât mai curând posibil. Orice pas înapoi iese din discuție”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.