NATO sprijina Turcia in lupta impotriva Statului Islamic. Comunicat

“Securitatea Alianței este indivizibilă și vom ramane puternic solidari cu Turcia”, a declarat NATO într-un comunicat, în urma unei întâlniri de urgență de 90 de minute, cu ambasadorii celor 28 de state membre ale Alianței, convocati la cererea Turciei.

Turcia a invocat articolul 4 din tratatul fondator al NATO, care prevede că: “părțile se vor consulta ori de câte ori, în opinia oricareia dintre ele, integritatea teritorială, independența politică sau securitatea uneia dintre părți este amenințată”.

Articolul 4 nu declanseaza in mod automat acțiuni militare din partea altor membri ai Alianței.

“Vom continua să urmărim evoluțiile de la granița de sud-est a NATO, îndeaproape”, a spus NATO, conform publicatiei Novinite.

Alianța a condamnat ferm “atacurile teroriste împotriva Turciei” si a transmis condoleanțe “Guvernului turc și familiilor victimelor din Suruc și ale altor atacuri împotriva poliției și ofițerilor militari”.

Atacul sinucigas cu bomba, de săptămâna trecută, a fost revendicat de Statul Islamic, in urma lui fiind ucise 32 de persoane în Suruc, un oraș turcesc aflat in apropiere de granița cu Siria, motiv pentru care Ankara a fost determinata sa intre în lupta împotriva Statului Islamic.

“Terorismul reprezintă o amenințare directă la adresa securității țărilor membre NATO și a stabilității și prosperității internaționale. Este o amenințare globală, care nu cunoaște frontiere, naționalitate sau religie – o provocare cu care comunitatea internațională trebuie să lupte și să o abordeze unită”, a spus NATO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.