Arhiepiscopul de Kisumu (Kenya): Obama este unul dintre noi!

Arhiepiscopul catolic de Kisumu, Zacchaeus Okoth, a vorbit pentru Agentia de stiri Misionara MISNA, despre vizita lui Obama in casa lui parintească din Kenya.

“Tanar, inteligent, era evident că va ajunge departe. Acum, că el este Președintele Statelor Unite, încă simt că este unul dintre noi și l-am primit cu brațele deschise”, a spus Arhiepiscopul.

Kogelo este un sat locuit de 4.000 de oameni, la 300 km vest de Nairobi.

“De la vizita sa [anterioara, din 2006] totul s-a schimbat în Kogelo: poate, datorită lui Obama, există acum drumuri asfaltate și energie electrică”, a explicat Arhiepiscopul.

“Oamenii nu si-au pierdut speranța în Președinte, care este unul dintre noi. Nu conteaza ce spune CNN, care descrie țara ca pe un ‘focar de terorism’, kenyenii sunt pur și simplu sunt entuziasti: ei cred Obama ii va ajuta sa lupte cu Al Shabaab, un grup islamist militant din Somalia, și ca ii ajuta la construirea unui viitor mai bun”, a subliniat Arhiepiscopul, citat de Radio Vatican.

Obama se afla în Kenya pentru Summit-ul Global al Intreprinzatorilor. El a lăudat potențialul economic și de afaceri al Africii.

BBC l-a citat pe Obama spunand:

“Africa este în mișcare… Oamenii sunt scosi din sărăcie, veniturile au crescut (și) clasa de mijloc este în creștere”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.