Monday 6 july 2015

Grecii au spus un NU rasunator. Tsipras ii convoaca de urgenta pe liderii de partide

După o săptămână de divizari puternice și acuzații, liderii politici din Grecia va trebui să întoarcă pagina și să lucreze împreună, începând de astazi.

Primul-Ministru Alexis Tsipras s-a întâlnit cu Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos, pentru a cere o întâlnire cu liderii partidelor din Grecia. Întâlnirea va avea loc in aceasta dimineața.

“Grecia a fost și va fi parte integrantă a Uniunii Europene”, a declarat Pavlopoulos în timpul ședinței și a adăugat că Grecia este pe deplin dispusă și doreste să rămână în Europa și în zona euro.

Tsipras a anunțat intenția sa de a se întâlni cu Pavlopoulos, în cadrul discursului său televizat, la anuntarea rezultatulului NU al votului. Premierul speră să obțină sustinerea altor lideri de partid, înaintea negocierilor. Intalnirea reprezinta, de asemenea, un efort de a promova unitatea in Grecia, la care Tsipras a facut apel, anterior referendumului.

“Indiferent de ceea ce am votat astăzi, de acum suntem una. Și este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a depăși această criză și de a ridica din nou Grecia”, a declarat el, în timpul discursului.

Primul-Ministrul a reafirmat, de asemenea, intenția de reveni asupra negocierilor, pentru a se ajunge la un acord cu creditorii internaționali.

“Știm cu toții că nu există soluții ușoare”, a spus Tsipras. “Există, însă, soluții corecte. Există soluții sustenabile… dacă ambele părți vor”.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile