La referendumul din Grecia, poporul a spus NU. Cum a reactionat Comisia Europeana?

Comisia Europeană a lansat o declarație, vizavi de rezultatul referendumului grec, care a refuzat un acord de salvare trasat partial de Comisie.

Iată declarația completă:

“Comisia Europeană ia act de și respectă rezultatul referendumului din Grecia.

Președintele Juncker se va consulta in aceasta seara și mâine cu liderii aleși în mod democratic, ai celor 18 membri ai zonei euro, precum și cu șefii instituțiilor UE.

El va invita la o conferință în rândul “Euro-instituționalilor” (cu Președintele Eruo-Summitului, președintele Euro-Grupului și președintele Băncii Centrale Europene), luni dimineata. El intenționează să se adreseze Parlamentului European de la Strasbourg, marți”.

Anterior, Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a avertizat vizavi de situația viitoare dificila pentru greci, ca urmare a alegerii de duminică.

O intalnire de urgenta a Grupului de Lucru al Euro-Grupului va avea loc mâine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.