Primul Ministru grec a participat la Forumul Economic International din Sankt Petersburg

In timp ce Grecia se luptă să ajungă la un acord cu creditorii, pentru a se asigura de un nou ajutor financiar și pentru a evita incapacitatea de plata, de la sfârșitul lunii iunie, Primul-Ministru grec Alexis Tsipras a călătorit la Sankt-Petersburg, in Rusia, pentru a participa la Forumul Economic Internațional și a se întâlni, aseara, cu Președintele rus Vladimir Putin.

Conform Greek reporter, după discursul pasional al lui Tsipras, “împotriva austerității”, Președintele rus a raspuns la o întrebare legata de actuala criză financiară din Grecia și la eventuala parasire a Zonei Euro: “Pe bună dreptate, domnul Tsipras spune ca problema crizei nu este greaca, este europeană”, adăugând că “aceasta nu este o problemă a grecilor, ci o problema a creditorilor”.

Tsipras a facut referire la importanța construirii de legaturi intre Grecia și Rusia. “Una dintre măsurile pe care ar trebui să le luam, este sa lucram din greu, si de acum până în noiembrie să elaboram un memorandum de cooperare”, a spus el.

“Trăim vremuri dificile… cred că cooperarea dintre cele două țări ne poate ajuta să ne confruntam cu aceste provocări în mod eficient, ca poate să servească obiectivului comun de prosperitate și dezvoltare economică, precum și sa asigure un mediu stabil și atractiv în regiunea noastră”, a adăugat el.

Putin a asigurat că Grecia este un partener important al Rusiei, în Europa. “Am adoptat un program de acțiune comun, în aprilie, și este important să se aplice în practică”, a menționat el, salutând în același timp inițiativa greacă de pregătire a unui document comun privind consolidarea cooperării economice dintre cele două țări.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat că Putin și Tsipras ar fi discutat despre un ajutor financiar pentru Atena, în timpul întâlnirii lor, în paralel cu Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.