Principiul SUA: Cine nu este cu noi, este impotriva noastra!

Președintele rus Vladimir Putin a cerut incetarea ultimatumurilor impuse tarii sale, intr-un discurs ținut ieri, la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg.

Conform acestuia, SUA încearcă să stabilească ce i-ar trebui Rusiei și sa interfereze în procesele politice interne din țară, precum și în problemele de securitate internațională.

“Să fim lasati sa ne definim propriile interese și propriile noastre nevoi, pornind de la propria istorie și propria noastră cultură’, a declarat Putin, conform publicatiei bulgaresti Novinite. “Este inacceptabil să se discute cu Rusia, folosind limbajul ultimatumurilor”.

El a amintit discuția de dinainte de decizia de desfășurare a trupelor internaționale in Irak. Modelul folosit pe scara larga de SUA este: “cine nu este cu noi, este împotriva noastră” – a spus el.

“Acesta nu este un dialog, aceasta este un ultimatum”, a declarat Putin, citat de TASS.

Conform lui Putin, exact aceste actiunie ale SUA duc la un viitor Război Rece.

“Moscova si-ar dori să aibă relații echitabile cu toți membrii comunității internaționale – SUA, UE, țările asiatice – și vom construi relații cu acestea, bazate pe egalitate și respect reciproc”, a spus Putin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.