Biserica Ortodoxa Malankara a Indiei lauda… practicarea Yoga

In aceasta duminica, este sarbatorita Ziua Internațională Yoga, iar Eparhia de Ahmedabad a Bisericii Ortodoxe Malankara a Indiei se alătură Guvernul Indiei, în celebrarea Zilei.

Mitropolitul Eparhiei, Dr Geevarghese Mar Yulios, a declarat intr-un comunicat ca Yoga ar fi una dintre cele mai bune contribuții ale Indiei in intreaga lume. Biserica Ortodoxă Malankara a Indiei “este mândra sa împărtășeasca practicile Yoga și se folosește de această ocazie, pentru a creste gradul de constientizare a caracterului indigen foarte integrat al Bisericii Ortodoxe din India”.

Mai mult, Dr. Mar Yulios reiterează faptul că “Biserica înțelege Yoga, ca pe un exercițiu spiritual, care le insufla practicienilor sensibilitate, toleranță, mila și, cel mai important, inter-conectivitate in creația lui Dumnezeu”.

Comunicatul sustine, de asemenea, că Yoga ar fi o știință puternica pentru transformarea sinelui, un conceput stiintific, practicat și propagat de mari oameni.

Dr. Mar Yulios, in continuare, subliniază că Yoga nu este nici proprietate si nici aliniata unei anumite religii. Eparhia de Ahmedabad a organizat chiar cursuri de Yoga și furnizeaza pregătire specială pentru studenții și profesorii din școlile diecezei, de mult timp.

“În spitalele noastre și in centrele de sănătate, Yoga este o parte inevitabilă a terapiei. Yoga este o metodă științifică de renume, pentru bunăstarea umanității, și nu are nimic de-a face cu fundamentalismul religios. Cu toate acestea, nimeni nu ar trebui să fie obligat să practice Yoga, ci mai degraba este o alegere liberă, ca a oricarui alt tratament medical”, conchide comunicatul.

Cu toate acestea, Sinodul ortodox al Greciei a avertizat recent ca Yoga nu are ce cauta in viata crestinului. Un articol pe aceasta tema pputeti citi aici! [https://lacasuriortodoxe.ro/lifestyle/19656-sindoul-greciei-avertizeaza-ca-yoga-nu-are-ce-cauta-in-viata-crestinului.html] Mai mult, propaganada yoga facuta in scolile din Bulgaria a dat nastere unei Petitii la nivel national (citeste aici). [https://lacasuriortodoxe.ro/educatie-cultura/19569-propaganada-yoga-in-scoli-petitie-in-intreaga-bulgarie.html” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.