Papa Francisc sugereaza o data comuna pentru Paste, pentru toti crestinii

Papa Francisc a sugerat să se stabilească o dată comună pentru sărbătoarea Paștelui, conform unui ziar italian.

Francisc a declarat că a propus deja stabilirea unei aceleiasi date a Paștelui, Patriarhului de Constantinopol, Bartolomeu, și Patriarhului Kirill al Moscovei.

“Biserica Romano-Catolica este dispusa să stabilească o dată fixă ​​pentru Paște, astfel încât să poată fi celebrat în aceeași zi de către toți creștinii, catolici, protestanți sau ortodocși” – a declarat Papa Francisc, citat de ziarul Corriere della Sera.

Data de serbare a Învierii a fost stabilita în cadrul Consiliului de la Niceea, din 325. Sărbătoarea cade în duminica următoare primei luni pline de primăvară.

Catolicii folosesc calendarul Gregorian pentru a calcula data Paștelui, în timp ce Biserica Ortodoxă folosește calendarul Iulian, asa incat, de regula, ele sărbătoresc în zile diferite. In 30% din cazuri, data Paștelui coincide la catolici și ortodocși.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.