Titluri de proprietate falsificate, pentru casele crestinilor irakieni fugiti

Un nou raport susține că 70% din casele creștine existente în Bagdad au fost confiscate ilegal.

Confiscarea a avut loc dupa ce aproximativ un milion de creștini au fugit din oraș. Intrucat casele acestora au ramas goale, documentele care certificau titlul de proprietate au fost falsificate și casele au intrat in circuitul de piata.

In prezent, este foarte posibil ca proprietarii noilor case sa le posede cu titlu de proprietate in regula, a raportat Christian Today.

Se investigheaza situatia, insa unii membri ai guvernului ar putea fi implicati în comerțul ilegal.

Într-o declarație, Consiliul Judiciar Suprem a spus: “Toate proprietățile care au fost confiscate, sau care au avut dreptul de proprietate transferat sau însușit pe motive etnice, religioase sau sectare, sau confiscate fără remunerare, vor fi investigate.Infractorii vor fi trași la răspundere și victimelor li se va face dreptate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.