Biserica veche de 1500 de ani, descoperita langa Ierusalim

(Foto: Autoritatea Israeliana de Antichitati)In aceste zile, lângă Ierusalim, a fost descoperita o biserica bizantina, veche de 1500 de ani. Arheologii spun ca structura a fost ridicata în perioada bizantină, pe marginea drumului antic care lega Ierusalimul cu Câmpia de coastă.

Biserica a fost descoperita in timpul săpăturilor arheologice la Autostrada 1 Ierusalim – Tel Aviv, la intrarea Abu Gosh, in vestul Ierusalimului.

Biserica a fost găsita lângă un izvor adânc, cunoscut sub numele de Ein Naka’a, situat la marginea Beit Nekofa, conform Jerusalem Post.

Biserica masoara aproximativ 16 m lungime, incluzand o capelă laterală de 6.5 m lungime si 3,5 m latime, si un mozaic alb, conform aceleiasi publicatii, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al Autoritatii de Antichitati, Yoli Shwartz. Un baptisteriu, cu forma unui trifoi cu patru foi, simbolizând crucea, era instalat la colțul de nord-est al capelei.

Shwartz adăuga că fragmentele de tencuială de culoare roșie, găsite presarate intre dărâmături, in toata clădirea, ilustreaza faptul ca pereții bisericii fusesera decorati cu fresce.

Au mai fost descoperite lămpi cu ulei, monede, vase speciale de sticlă si fragmente de marmură.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.