Manifestare unica de proportii in Rusia: CONCERT SIMULTAN sustinut de mii de coruri (24 mai)

În fiecare an, pe 24 mai, la sărbătoarea Sfinților Chiril și Metodiu (C.Iul.) – învățătorii slavilor din Rusia – tara sărbătorește Ziua Scrierii si Culturii Slave.

De asemenea, in toate tarile slave, au loc concerte și evenimente dedicate sărbătorii.

În Rusia, celebrarea din acest an va avea loc la “o scară extraordinara”, anunta organizatorii din cadrul Patriarhiei Ruse, “cu adevărat globală”. Astfel, organizatorii festivalului – Biserica Ortodoxă Rusă, Ministerul Culturii Federației Ruse și Guvernul din Moscova – au planificat festivități simultane si concerte în mai multe orașe ale țării (cu intervenții directe pe ecranele de televiziune din Piața Roșie a Moscovei). Toate programele incep la ora 12.00 – ora Moscovei.

Va exista, totodata, un discurs al Preafericitului Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, în cadrul marelui concert din Piața Roșie.

Manifestarea va reprezenta o acțiune pe scară largă, constituind in fapt un concert unic al tuturor rusilor. In centrul concertului se vor afla mai multe mii de cantareti pofesionisti de cor.

Vor exista coruri academice și populare rusești (2.000).

Anul 2015, pentru rusi, este un an plin de sărbători importante si de aniversari. Prima din această serie de comemorari este imaginea luminoasă a Sfântului Vladimir, Botezătorul Rusiei, la cea de-a 1000-a aniversare a mutarii sale la Domnul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.