In Coreea de Sud, s-a incheiat Forumul International “Pentru viitorul lumii crestine”

In perioada 5-9 mai, in Coreea de Sud, a avut loc o reuniune a Forumului Global “Pentru viitorul lumii crestine”, dedicată temei “Mărturia creștină într-o eră a schimbarilor la nivel mondial”.

Forumul a fost înființat de către Bisericile protestante din Asia de Est, în 2012. Ultima întâlnire a avut loc la Fukuoka (Japonia) și Hong Kong. Această întâlnire a fost organizată de către cele mai mari comunități protestante din Coreea de Sud, sub auspiciile Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), ca una din formele de dezvoltare a inițiativelor discutate la Adunarea Generală a CMB din Busan, în 2013.

La eveniment au participat si reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe.

Cu aceasta ocazie, s-a discutat despre perspectivele dezvoltarii cooperării inter-creștine, inclusiv în contextul participării Bisericii în soluționarea crizei actuale de pe planeta.

Au fost formulate intrebări legate de actuala criză mondială, fiind discutate pe larg în cadrul Forumului.

S-au mai atins teme precum procesul de pace în Peninsula Coreeană, diaconia, situația creștinilor în tarile din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, problemele asociate cu schimbările climatice globale, economice și cu inegalitățile sociale.

In urma reuniunii, s-a adoptat un comunicat, în care se afirmă necesitatea consolidarii rolului Bisericilor creștine în abordarea problemelor lumii.

Participanții la Forum si-au exprimat solidaritatea vizavi de suferința creștinilor care astăzi sunt supusi persecutarii pentru credința lor, în multe părți ale lumii.

In perioada 9-11 mai, la invitația oaspeților coreeni, membrii Forumului au vizitat Seul-ul, unde au facut cunoștință cu viața modernă a Bisericilor protestante din Coreea de Sud.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.