Doua biserici, tinta unui terorist arestat in Paris…

Un barbat suspectat de terorism a fost arestat, in aceste zile, in Paris, acesta planificand atacuri împotriva a doua biserici, cu participarea unor complici, și detinand un arsenal de arme de război gata sa fie folosite, a declarat Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve, ieri. Acesta a mai explicat ca arestarea tânărului fundamentalist islamic a fost intamplatoare.

Barbatul, de origine algeriana, era cunoscut de serviciile de informații și se pare ca urma sa meargă sa lupte în Siria.

Potrivit anchetatorilor, tanarul ar fi ucis duminică un antrenor personal, care a fost găsit mort în mașina sa, în Villejuif, un cartier al Parisului. Această crimă, care urmeaza sa fie clarificata, a dus la arestarea suspectului.

El a fost identificat ca fiind Sid Ahmed Ghulam, conform Ansa.

Pe langa arsenal, Poliția a descoperit in apartamentul acestuia documente care atestă că, “fără nicio îndoială, plănuia să comită un atac, probabil, împotriva uneia sau a două biserici”. Cantitatea de arme găsite, i-a facut pe anchetatori sa fie convinsi ca acesta are complici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.