Daca exista relatii bune intre Rusia si Germania, va fi bine pentru intreaga lume

Relațiile bune dintre Rusia si Germania sunt importante pentru întreaga lume, a declarat Patriarhul Kirill al Rusiei.

Conform Interfax, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a solicitat mai multă cooperare între Rusia și Germania.

“Biserica Rusă rămâne un susținător consecvent al bunelor relații dintre Germania și Rusia. Această poziție nu este definită de condiții de moment, ci este legată de modul în care înțelegem istoria noastră și semnificația bunelor relații și a cooperării dintre oamenii noștri”, a spus Patriarhul la o întâlnire cu ambasadorul german in Rusia, Rudiger von Fritsch.

El a mai spus că este convins că această relație contează “nu numai pentru cele două națiuni, ci pentru întreaga Europă și chiar pentru întreaga lume”.

El și-a exprimat regretul față de întreruperea forumului ruso-german intitulat “Dialog in Sankt-Petersburg”.

“Exista acolo o sectiune axata pe rolul Bisericilor, și am apreciat intotdeauna ca fiind utila dezbaterea în cadrul acestei secțiuni”, a spus Patriarhul Kirill.

Biserica Rusă a purtat un dialog cu Bisericile din Germania timp de 60 de ani, iar aceasta comunicare a fost foarte importanta “pentru depășirea efectelor psihologice ale celui de-Al Doilea Război Mondial și a relațiilor dificile care au apărut între țările noastre”.

Potrivit patriarhului, în prezent există mai mult de 100 de parohii rusesti in Biserica din Germania, care deservesc în jur de 4 milioane de localnici rusi.

“Acesti oameni se simt confortabil în Germania, avand un sentiment de recunoștință, pentru că mulți dintre ei s-au trezit într-o situație dificilă atunci când au ajuns în tara, în primul rând din punct de vedere economic”, a spus el.

La rândul său, von Fritsch a declarat că Germania și Rusia împărtășesc rădăcini creștine comune, “iar creștinii din țările noastre joaca un rol imens atunci când vine vorba despre promovarea păcii”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.