Media Digitala si Pastoratia Ortodoxa: prima Conferinta Internationala

Media Digitala si Pastoratia Ortodoxa: prima Conferinta Internationala – Atena 7, 8, 9 mai 2015

În ultimele două decenii, am asistat la o explozie fara precedent în ceea ce privește evoluția mijloacelor electronice de comunicare și furnizarea de informații. Bisericile ortodoxe și credincioșii din întreaga lume isi fac simțită prezența pe aceasta noua scenă, folosindu-se de mass-media cât pot de bine, în scopul răspândirii cuvântului lui Dumnezeu, a tradiției patristice și a teologiei ortodoxe.

Astfel, Institutul de Cercetare, Conservarea și Promovarea Tradițiilor Spirituale și Culturale “Sfântul Maxim Grecul”, care este activ de mai multi ani de zile în acest domeniu, s-a decis să convoace o conferință internațională, în colaborare cu reteaua ortodoxă a Adunării Episcopilor Canonici din Statele Unite ale Americii și cu Departamentului de Educație Religioasă al Patriarhiei Moscovei.

La conferința se va incerca o evaluare a activitatii desfășurate de ortodocși în domeniul îngrijirii pastorale, in mass-media digitala, a dinamicii prezenței ortodoxe în acest domeniu special, cu discuții pe marginea evolutiei discursului ortodox în spațiul cibernetic.

Conferința este prima de acest gen, în acest domeniu special, și va avea loc in zilele de 7-8-9 mai 2015, la Hotel Divani Apollon Palace din Vouliagmeni, Atena.

Vor participa 75 de experti, clerici ortodocsi și laici din 21 de țări, reprezentând fiecare Biserica Ortodoxa.

Conferinta este organizata sub binecuvantarea Sanctitatii Sale, Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.