Tensiunile din Orientul Mijlociu, o amenintare la adresa intereselor Rusiei

Lavrov a declarat că tensiunile în creștere în mai multe țări din Orientul Mijlociu, inclusiv din Yemen și Siria, ar putea reprezenta o amenințare serioasă la adresa intereselor Rusiei.

Avertismentul a fost lansat de Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, in săptămânalul rusesc “Argumente si Fapte”.

“Siria, Irakul, Yemenul, Libia sunt în flăcări, existand neliniști în multe alte țări. Degradarea situației de acolo ar putea avea un impact negativ grav asupra stabilității internaționale, rănind interesele multor țări, inclusiv ale Rusiei, ale carei frontiere sudice sunt foarte aproape”, a spus Lavrov.

Ministrul de Externe a adăugat că Rusia va lua măsurile necesare, pentru a contribui la soluționarea politică a conflictelor din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.