Islamistii executa alti 30 de crestini in Libia, sub ochii camerelor video

Un nou videoclip, lansat de asa numita filiala a Statului Islamic din Libia, urmareste sa arate uciderea a două grupuri de creștini din Etiopia.

Videoclipul, de 29 de minute, prezinta doua grupuri de prizonieri deținuti de Statul Islamic (cunoscut anterior ca ISIS / ISIL), descriindu-i prin textul de pe ecran ca fiind “urmași ai crucii, din Biserica Etiopiana inamica”. Unul dintre grupuri se afla în estul Libiei și celălalt în partea de sud a țării. Fiecare grup avea aproximativ 15 captivi.

În înregistrarea video, un luptător mascat flutură un pistol, amenințându-i pe creștini ca trebuie să se convertească la Islam sau altfel vor plăti cu viața lor. El ii descrie pe creștini, ca fiind cruciați, al căror scop este acela de a-i ucide pe musulmani.

Imaginile arată, mai apoi, cum prizonierii crestini ai celor doua grupuri sunt ucisi de teroristi, un grup prin decapitare, iar celălalt prin împușcare.

Noul videoclip seamana cu un altul, lansat in februarie, unde islamistii decapitau 21 de creștini egipteni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Ambele clipuri video au fost ștampilate cu logo-ul mass-mediei Statului Islamic, Al-Furqan.

Statul Islamic a reușit să câștige un punct de sprijin în Libia, în mijlocul haosului și al luptelor de la sfârșitul regimului lui Muammar Gaddafi. El s-a folosit de Internet pentru a răspândi propriul mesaj, de multe ori sub forma de clipuri video care prezintă uciderea celor pe care ii consideră “dușmani”. Militantii islamisti sunt, totodata, activi în social media, și au hackeri care operează în numele lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.